Podcast | Interview met Assyrioloog Rients de Boer


“Het werken met oeroude bronnen is magisch,” vertelt assyrioloog Rients de Boer in deze podcast over de talen en culturen van Mesopotamië. In het gesprek neemt hij ons mee in de wereld van de Babyloniërs (“zij hadden een kort en moeilijk leven”), het door hen gebruikte spijkerschrift op kleitabletten, de diverse genres die overgeleverd zijn en de vingerafdrukken van deze oude, maar rijke traditie op onze westerse beschaving. Ook vertelt hij over zijn recente opgravingen in Irak en hoe hij in samenwerking met de TU Delft door middel van een micro-CT-scanner kleitabletten in enveloppen van klei analyseert.

Over EOL

Ex Oriente Lux presenteert wetenschappelijke informatie over het Oude Nabije Oosten en Egypte aan een breed publiek.

Word lid van EOL om deel te nemen aan onze diverse lezingen, workshops en evenementen. Ontvang bovendien het kleurrijke magazine Phoenix met nieuws en achtergronden over recente opgravingen en onderzoek.

EOL op Facebook

Agenda

Geen activiteiten.

Nieuwsbrief

Schrijf u in de voor nieuwsbrief (ook voor niet-leden!):

Informatie over de nieuwsbrief