Menu

Afgelast | EOL event: “In de ban van de Ararat. Schatten uit het oude Armenië” in het Drents Museum te Assen

Tot onze grote spijt moeten we melden dat we dit evenement hebben afgelast. De reden is dat we veel te weinig aanmeldingen hebben om dit evenement te financieren. Het spijt ons werkelijk enorm. We hopen dat een volgend evenement op meer belangstelling kan rekenen.

Het staat u natuurlijk vrij toch te gaan; de tentoonstelling is open tot 30 oktober. U kunt toch van de expertise van dr. Diederik Meijer, die het hoofdstuk over Urartu schreef, profiteren door de aanschaf van de museumcatalogus die u tevoren al kunt bestellen of aanschaffen in de museumwinkel.

In de catalogus staan prachtige foto’s en bijdragen van vele andere geleerden: Wijnand van der Sanden, de organisator van de tentoonstelling, Wil Roebroeks over de prehistorie, Leendert Louwe Kooijmans over de eerste boeren, Bleda Düring over de belangrijkste ontwikkelingen tussen ca. 3500 v. Chr en de 9e eeuw v. Chr., en Jona Lendering over Armenië van de Achaemeniden tot de Sassaniden, en verder bijdragen van Wouter Henkelman, Yannick Raczynski-Henk, Hans Piena en Paul Beliën).

Zo kunt u toch goed voorbereid de tentoonstelling bezoeken.