Menu

Nieuwe publicatie | Lees Direct Spijkerschrift

Lees Direct Spijkerschrift zonder Voorkennis (2021)
MVEOL 37

Rients de Boer

Ledenprijs: € 19,50 (excl. € 5 verzendkosten)
Niet-leden: € 24,50 (excl. € 5 verzendkosten)

Heeft u interesse in Oude Geschiedenis en zijn talen en geschriften? Zou u zelf weleens zulke teksten willen lezen en begrijpen? Maar u heeft niet de tijd om een jaar lang colleges te volgen? Dit boek is dan voor u! U duikt direct in een selectie belangrijke teksten uit het oude Mesopotamië: het land van Sumeriërs, Babyloniërs en Assyriërs. De teksten zijn zodanig bewerkt dat u door middel van puzzelen en logisch nadenken zelf eenvoudig tot een vertaling komt.

U leert vanzelf hoe het spijkerschrift en zijn belangrijkste talen functioneren én u komt heel dichtbij de oude Mesopotamiërs. U komt in aanraking met een waaier aan verschillende teksten geschreven tussen ca. 2200 en 250 v.C.: koningsinscripties, literatuur, rechtspraak, astrologie en magie. Elke tekst wordt ingeleid en in zijn historische context geplaatst zodat u weet wat u gaat lezen: de belegeringen van Jeruzalem, de wijsheid van Gilgamesh, de veroveringen van Sargon de Grote en één van de eerste horoscopen.

Bestellen via e-mail of overmaken van bedrag + verzendkosten op ING rek. NL82 INGB 0000 2295 01 t.n.v. Ex Oriente Lux te Leiden, onder vermelding van “Lees Direct Spijkerschrift”). Vergeet niet uw adres te vermelden voor verzending.