Nieuwe publicatie | Lees Direct SpijkerschriftLees Direct Spijkerschrift zonder Voorkennis (2021)
MVEOL 37

Rients de Boer

Ledenprijs: € 19,50 (excl. € 5 verzendkosten)
Niet-leden: € 24,50 (excl. € 5 verzendkosten)

Heeft u interesse in Oude Geschiedenis en zijn talen en geschriften? Zou u zelf weleens zulke teksten willen lezen en begrijpen? Maar u heeft niet de tijd om een jaar lang colleges te volgen? Dit boek is dan voor u! U duikt direct in een selectie belangrijke teksten uit het oude Mesopotamië: het land van Sumeriërs, Babyloniërs en Assyriërs. De teksten zijn zodanig bewerkt dat u door middel van puzzelen en logisch nadenken zelf eenvoudig tot een vertaling komt.

U leert vanzelf hoe het spijkerschrift en zijn belangrijkste talen functioneren én u komt heel dichtbij de oude Mesopotamiërs. U komt in aanraking met een waaier aan verschillende teksten geschreven tussen ca. 2200 en 250 v.C.: koningsinscripties, literatuur, rechtspraak, astrologie en magie. Elke tekst wordt ingeleid en in zijn historische context geplaatst zodat u weet wat u gaat lezen: de belegeringen van Jeruzalem, de wijsheid van Gilgamesh, de veroveringen van Sargon de Grote en één van de eerste horoscopen.

Bestellen via e-mail of overmaken van bedrag + verzendkosten op ING rek. NL82 INGB 0000 2295 01 t.n.v. Ex Oriente Lux te Leiden, onder vermelding van “Lees Direct Spijkerschrift”). Vergeet niet uw adres te vermelden voor verzending.

Agenda

Geen activiteiten.

Over EOL

Ex Oriente Lux presenteert wetenschappelijke informatie over het Oude Nabije Oosten en Egypte aan een breed publiek.

Word lid van de vereniging om deel te nemen aan onze diverse lezingen en evenementen. Ontvang bovendien het kleurrijke magazine Phoenix met nieuws en achtergronden over recente opgravingen en onderzoek.

EOL op Facebook

Nieuwsbrief