Online lezingen in januariOok in januari zullen onze activiteiten nog grotendeels online moeten plaatsvinden. Gelukkig hebben we een aantal lezingen in de aanbieding, die door alle leden van EOL gevolgd kunnen worden.

Op 7 januari vindt een bijzondere voordracht plaats georganiseerd door EOL Amsterdam. Dr. Herman de Liagre Böhl, historicus en biograaf, zal spreken over zijn vader, de Hebraïcus en Assyrioloog Frans de Liagre Böhl. Hij is vooral bekend door zijn opgravingen in Israël en reizen door Irak, waar hij spijkerschrifttabletten verzamelde in de jaren 1920 en ’30.

Bekijk deze lezing »
Lees meer over de spijkerschriftcollectie »

Op 14 januari gunt Vincent Oeters ons een blik in de ondergrondse gangenstelsels van Djoser. Deze piramide, die de necropool van Saqqara in Egypte domineert, stond lange tijd op instorten. Nu is het monument gerestaureerd en kan men voor het eerst de ondergrondse schachten en grafkamers verkennen.

Bekijk deze lezing »

Agenda

sep
25
za
hele dag Ex Oriente Lux Jaardag 2021 | Hu... @ Lutherse Kerk
Ex Oriente Lux Jaardag 2021 | Hu... @ Lutherse Kerk
sep 25 hele dag
Ex Oriente Lux Jaardag 2021 | Huwelijk en sociale mobiliteit van vrouwen @ Lutherse Kerk
Programma Ochtendprogramma (alleen voor leden Ex Oriente Lux) 10:30 – 11:00 uur: inloop met koffie en thee 11:00 – 12:30 uur: Algemene Ledenvergadering 12:30 – 13:30 uur: eenvoudige lunch met broodjes Middagprogramma (openbaar) N.B.: Het[...]

Over EOL

Ex Oriente Lux presenteert wetenschappelijke informatie over het Oude Nabije Oosten en Egypte aan een breed publiek.

Word lid van de vereniging om deel te nemen aan onze diverse lezingen en evenementen. Ontvang bovendien het kleurrijke magazine Phoenix met nieuws en achtergronden over recente opgravingen en onderzoek.

EOL op Facebook

Nieuwsbrief