Menu

Ledenwerfactie

Ex Oriente Lux is aan het vernieuwen. Phoenix is een full colour tijdschrift geworden en EOL organiseert naast lezingen nu ook evenementen. Succesvolle studiemiddagen met rondleidingen door experts zijn gehouden bij de tentoonstelling Koninginnen van de Nijl (2016) en Nineveh (2017) in het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden en bij Crossroads (2017) in het Allard Pierson Museum te Amsterdam. Een nieuwe dag staat gepland voor 27 januari 2018 bij de tentoonstelling Van Farao tot Fiscus in het Belasting- en Douane Museum in Rotterdam. Leden hebben korting op deze evenementen en voorrang bij aanmelding. Een goede reden om lid te worden!

Graag willen we u helpen bij het werven van nieuwe leden. Lidmaatschap kost € 37,50 per jaar, € 19,50 voor jongeren t/m 24 jaar. Nieuwe leden krijgen als welkomstgeschenk het boek Het Spijkerschrift en zijn ontcijfering en het Phoenix-nummer over Herodotus en het Perzische rijk. Vanaf 2018 krijgt u drie keer per jaar het tijdschrift Phoenix, gratis toegang tot lezingen en korting op de EOL evenementen.

Als u een nieuw lid aanbrengt mag u uit onderstaande boekenlijst een boek kiezen dat wij u gratis toezenden. Het gaat om publicaties van EOL en het Nederlands Instituut voor het Nabije Oosten waarmee wij nauw samenwerken. U mag ook kiezen uit de publicaties als vermeld op onze website en deze lijst van NINO-publicaties. Heeft u belangstelling voor een ander boek dan uit onderstaande lijst, neemt u dan contact op met het secretariaat van EOL (eol@hum.leidenuniv.nl of op dinsdagcohtend via 071-5272016).

Hoe meldt u een nieuw lid aan? U stuurt een e-mail naar het secretariaat van EOL (eol@hum.leidenuniv.nl) waarin u de naam en het adres van het nieuwe lid vermeldt en het boek van uw keuze. Zodra het nieuwe lid zich via de website heeft aangemeld ontvangt u het door u gekozen boek. Het nieuwe lid ontvangt het welkomstgeschenk en begint in 2018 met contributie betalen. Begin 2018 wordt met Phoenix een oproep meegestuurd om de contributie over te maken. Betaling is ook mogelijk via een machtiging tot automatische incasso.

Boekenlijst

Titel Auteur / Redacteur Serie Uitgave van
Het spijkerschrift en zijn ontcijfering B. Lion EOL
Zij schreven Geschiedenis: historische documenten uit het Oude Nabije oosten (2500 – 100 v. Chr.) R. Demarée, K. Veenhof MVEOL 33 EOL
Handel in het oude Nabije Oosten: een bundel artikelen over het verschijnsel Handel in het Oude Nabije Oosten D.J.M. Meijer, R. Demarée, B.J.J. Haring SEOL 4 EOL
Egyptisch: een inleiding in taal en schrift van het Middenrijk (I+II) J.F. Borghouts MVEOL 30 EOL
Chests of Life: a Study of the Typology and Conceptual Development of Middle Kingdom Standard Class Coffins H. Willems MVEOL 25 EOL
Iconography of Old Kingdom Elite Tombs: Analysis & Interpretation, Theoretical and Methodological Aspects R. van Walsem MVEOL 35 EOL
Wisdom in Akkadian Literature: Expression Instruction, Dialogue S. Denning – Bolle MVEOL 28 EOL
Constantinopel: een mozaïek van de Byzantijnse metropool D. Burgersdijk, W. Waal MVEOL 36 EOL
J.H. Insinger. In het land der Nijlcataracten (1883) M.J. Raven MVEOL 34 EOL
Drei Klassizisten. Alma Tadema, Ebers, Vosmaer R. Borger MVEOL 20 EOL
“The Teaching of Silvanus” and Clement of Alexandria: a new document of Alexandrian Theology J. Zandee MVEOL 19 EOL
Zwangerschap en Geboorte bij de Babyloniërs en in de Bijbel M. Stol MVEOL 23 EOL
De Hemelvaart des Konings B.H. Stricker MVEOL 27 EOL
Oost-Westelijke Verkenningen in de dertiende eeuw. De Reizen van de Franciscaan Willem van Rubroek naar Mongolië in de jaren 1253-1255 en van de Nestoriaanse Prelaat Barsauma naar Europa in de jaren 1287-1288 T. Jansma MVEOL 13 EOL
Waar de geschiedenis begon. Nederlandse onderzoekers in de ban van spijkerschrift, hiërogliefen en aardewerk. Uitgave n.a.v. het 75-jarig bestaan van het Nederlands Instituut voor het Nabije Oosten, 1939-2014 J.G. Dercksen, O. Kaper NINO
Christian Art under Muslim Rule. Proceedings of a Workshop Held in Istanbul M. Hartmuth PIHANS 127 NINO
From the Treasures of Syria. Essays on Art and Archaeology in Honour of Stefania Mazzoni P. Ciafardoni, D. Giannessi PIHANS 126 NINO
Imaging and Imagining the Memphite Necropolis. Liber Amicorum René van Walsem V. Verschoor, A.J. Stuart EU 30 NINO
Religious Practice at Deir el-Medina L. Weiss EU 29 NINO