Dierenmummies in het oude Egypte


Wanneer:
30 oktober 2019 @ 19:30
2019-10-30T19:30:00+01:00
2019-10-30T19:45:00+01:00
Waar:
Groningen
De Harmonie
Oude Kijk in 't Jatstraat 26

Esther Holwerda
Egyptologe

Dat de oude Egyptenaren mensen mummificeerden is bij velen bekend. Niet iedereen zal echter weten dat zij ook dieren mummificeerden. In deze lezing vertelt egyptologe Esther Holwerda waarom de Egyptenaren dit deden. Zo komen koninklijke huisdieren, mummies als ‘lunchpakketjes’ en heilige tempeldieren aan bod. Er bestond ook eeuwenlang een ware ‘dierenmummieindustrie’. Dieren werden gefokt op het terrein van tempels, om uiteindelijk door priesters gedood, gemummificeerd en geofferd te worden. Zo zijn er miljoenen katten, honden, vogels, krokodillen en andere dieren op gruwelijke wijze gedood voor religieuze doeleinden. De spreekster zal uitleggen waarom dit gebruik eeuwenlang populair was.

Over EOL

Ex Oriente Lux presenteert wetenschappelijke informatie over het Oude Nabije Oosten en Egypte aan een breed publiek.

Word lid om deel te nemen aan diverse lezingen en evenementen. Ontvang bovendien ons magazine Phoenix met nieuws over recente opgravingen en onderzoek.

Meer informatie

Agenda

sep
12
za
11:00 EOL Jaardag: Het kwade overwinnen @ Rotterdam
EOL Jaardag: Het kwade overwinnen @ Rotterdam
sep 12 @ 11:00 – 16:30
EOL Jaardag: Het kwade overwinnen @ Rotterdam
De jaarvergadering van EOL staat dit jaar in het teken van het thema ‘Het Kwade Overwinnen’. We werden tot dit thema geïnspireerd door het motto van de Pauluskerk dat de gevel versiert: ‘Overwin het kwade[...]

Nieuwsbrief