Archeologie en Rotskunst


Wanneer:
26 september 2018 @ 19:00 – 22:00
2018-09-26T19:00:00+02:00
2018-09-26T22:00:00+02:00
Waar:
Leiden
Rijksmuseum van Oudheden
Tempelzaal
Kosten:
gratis

Sprekers: Peter Akkermans, Harmen Huigens, Nathalie Brusgaard en Koen Berghuijs

Leidse archeologen presenteren hun onderzoek in het meest onherbergzame en ontoegankelijke deel van Jordanië, een droog, heet, desolaat gebied dat desondanks al sinds de prehistorie wordt bewoond. De Zwarte Woestijn is rijk aan oude bewoningssporen en er zijn duizenden rotstekeningen en -inscripties aangetroffen. Archeologen van het Jebel Qurma Archaeological Landscapes Project, geleid door Peter Akkermans, presenteren hun onderzoek door middel van vier korte lezingen en een foto-expositie. De lezingen gaan over de archeologie (met een focus op het funeraire landschap), de rotskunst, veldtechnieken die onderzoek in zo’n moeilijk toegankelijk gebied mogelijk maken en Vroege Reizigers in de regio. De lezingen worden onderbroken door een lange pauze waarin u onder het genot van een drankje en oosterse hapjes in de gelegenheid bent een foto-expositie van het gebied en de daar aanwezige rotskunst te bekijken.

Deur open om 18:45 uur.

Aanmelden
Stuur een email naar Merel Bruning (geef daarbij a.u.b. door met hoeveel personen u denkt te komen).

Meer informatie

Over EOL

Ex Oriente Lux presenteert wetenschappelijke informatie over het Oude Nabije Oosten en Egypte aan een breed publiek.

Word lid om deel te nemen aan diverse lezingen en evenementen. Ontvang bovendien ons magazine Phoenix met nieuws over recente opgravingen en onderzoek.

Meer informatie

Agenda

sep
12
za
11:00 EOL Jaardag: Het kwade overwinnen @ Rotterdam
EOL Jaardag: Het kwade overwinnen @ Rotterdam
sep 12 @ 11:00 – 16:30
EOL Jaardag: Het kwade overwinnen @ Rotterdam
De jaarvergadering van EOL staat dit jaar in het teken van het thema ‘Het Kwade Overwinnen’. We werden tot dit thema geïnspireerd door het motto van de Pauluskerk dat de gevel versiert: ‘Overwin het kwade[...]

Nieuwsbrief