25 november | NINO-EOL-najaarslezingDe Dode Zeerollen en de schrijvers van de Bijbel

Hoe Kunstmatige Intelligentie kan helpen om de schrijvers de handen te schudden

Prof. dr. Mladen Popović

16:00 uur
Online

De lezing zal eerst ingaan op de ontdekking van de Dode Zeerollen en een aantal basale feiten en achtergrond geven van de teksten en de historische context. Daarna wordt er nader ingegaan op het innovatieve onderzoeksproject The Hands that Wrote the Bible en het gebruik van Kunstmatige Intelligentie om het schrijverswerk van de Dode Zeerollen beter te leren kennen, zoals bijvoorbeeld in de beroemde Grote Jesajarol waarover het onderzoek in april 2021 wereldwijd de aandacht trok.

Prof. dr. Mladen Popović is hoogleraar Oude Testament en het Antieke Jodendom, en directeur van het Qumran Institute van de Rijksuniversiteit Groningen.

Meer informatie en aanmelden

Over EOL

Ex Oriente Lux presenteert wetenschappelijke informatie over het Oude Nabije Oosten en Egypte aan een breed publiek.

Word lid van EOL om deel te nemen aan onze diverse lezingen, workshops en evenementen. Ontvang bovendien het kleurrijke magazine Phoenix met nieuws en achtergronden over recente opgravingen en onderzoek.

EOL op Facebook

Nieuwsbrief

Schrijf u in de voor nieuwsbrief (ook voor niet-leden!):

Informatie over de nieuwsbrief

Agenda

Geen activiteiten.