EOL Studiedag 2017


Foto-impressie studiemiddag 1 april 2017 te Amersfoort
Homerus en de Oosterse epiek

Vier uitstekende sprekers, Michèle Meijer, Klaas Veenhof, Willemijn Waal en Ben Haring, hebben ons wegwijs gemaakt in de epen, mythen en heldenverhalen die de ronde deden in de tijd dat de Homerische epen geschreven werden. Homerus kreeg zo een veel breder perspectief. Het programma vindt u hier. Er waren 150 leden en belangstellenden. Zes leraren kregen een certificaat voor de nascholing en studiemateriaal (literatuur; vertaalde teksten) dat kan helpen bij de voorbereiding en de vormgeving van de lessen Homerus. Homerus is examenschrijver in de cursus 2017-8.

De lezingen zullen in druk verschijnen in een nummer van ons tijdschrift Phoenix in het voorjaar van 2018. De Bergkerk was een goed verzorgde vergaderplaats op loopafstand van het station. De service was uitstekend. De volgende ledenvergadering / studiemiddag willen we voorjaar 2018 houden in Dordrecht. In dat jaar is het 400 jaar geleden dat te Dordrecht besloten werd tot het maken van de Statenvertaling van de Bijbel. We gaan daar aandacht aan besteden. Later zult u hier meer informatie over vinden.

Ben Haring

Klaas Veenhof

Michèle Meijer

Willemijn Waal

Agenda

sep
25
za
hele dag Ex Oriente Lux Jaardag 2021 | Hu... @ Lutherse Kerk
Ex Oriente Lux Jaardag 2021 | Hu... @ Lutherse Kerk
sep 25 hele dag
Ex Oriente Lux Jaardag 2021 | Huwelijk en sociale mobiliteit van vrouwen @ Lutherse Kerk
Programma Ochtendprogramma (alleen voor leden Ex Oriente Lux) 10:30 – 11:00 uur: inloop met koffie en thee 11:00 – 12:30 uur: Algemene Ledenvergadering 12:30 – 13:30 uur: eenvoudige lunch met broodjes Middagprogramma (openbaar) N.B.: Het[...]

Over EOL

Ex Oriente Lux presenteert wetenschappelijke informatie over het Oude Nabije Oosten en Egypte aan een breed publiek.

Word lid van de vereniging om deel te nemen aan onze diverse lezingen en evenementen. Ontvang bovendien het kleurrijke magazine Phoenix met nieuws en achtergronden over recente opgravingen en onderzoek.

EOL op Facebook

Nieuwsbrief