EOL Studiedag 2017


Foto-impressie studiemiddag 1 april 2017 te Amersfoort
Homerus en de Oosterse epiek

Vier uitstekende sprekers, Michèle Meijer, Klaas Veenhof, Willemijn Waal en Ben Haring, hebben ons wegwijs gemaakt in de epen, mythen en heldenverhalen die de ronde deden in de tijd dat de Homerische epen geschreven werden. Homerus kreeg zo een veel breder perspectief. Het programma vindt u hier. Er waren 150 leden en belangstellenden. Zes leraren kregen een certificaat voor de nascholing en studiemateriaal (literatuur; vertaalde teksten) dat kan helpen bij de voorbereiding en de vormgeving van de lessen Homerus. Homerus is examenschrijver in de cursus 2017-8.

De lezingen zullen in druk verschijnen in een nummer van ons tijdschrift Phoenix in het voorjaar van 2018. De Bergkerk was een goed verzorgde vergaderplaats op loopafstand van het station. De service was uitstekend. De volgende ledenvergadering / studiemiddag willen we voorjaar 2018 houden in Dordrecht. In dat jaar is het 400 jaar geleden dat te Dordrecht besloten werd tot het maken van de Statenvertaling van de Bijbel. We gaan daar aandacht aan besteden. Later zult u hier meer informatie over vinden.

Ben Haring

Klaas Veenhof

Michèle Meijer

Willemijn Waal

Over EOL

Ex Oriente Lux presenteert wetenschappelijke informatie over het Oude Nabije Oosten en Egypte aan een breed publiek.

Word lid van de vereniging om deel te nemen aan onze diverse lezingen en evenementen. Ontvang bovendien het kleurrijke magazine Phoenix met nieuws en achtergronden over recente opgravingen en onderzoek.

EOL op Facebook

Nieuwsbrief

Agenda

dec
1
di
20:00 “Waar een wiel is, is een weg”: ... @ Eindhoven
“Waar een wiel is, is een weg”: ... @ Eindhoven
dec 1 @ 20:00
“Waar een wiel is, is een weg”: De ontwikkeling van het wegen- en stratennet in Mesopotamië @ Eindhoven
Aanmelden via deze link Dr. C.R. van Tilburg Wetenschappelijk onderzoeker Griekse en Latijnse Talen en Culturen Universiteit Leiden Sinds de uitvinding van het wiel – volgens de algemene opvattingen rond 4000 v.Chr. uitgevonden door de[...]
dec
2
wo
20:00 Syrië, archeologie en het bedrei... @ Den Bosch
Syrië, archeologie en het bedrei... @ Den Bosch
dec 2 @ 20:00
Syrië, archeologie en het bedreigde erfgoed @ Den Bosch
Theo de Feyter Archeoloog en beeldend kunstenaar Syrië is archeologisch een zeer rijk land. Het maakt deel uit van het Mesopotamische cultuurgebied waar belangrijke ontwikkelingen, zoals landbouw, aardewerk, het schrift, stedenbouw en staatsvorming in een[...]
feb
24
wo
20:00 Tell Dāmiyah – een klein, maar b... @ Den Bosch
Tell Dāmiyah – een klein, maar b... @ Den Bosch
feb 24 @ 20:00
Tell Dāmiyah – een klein, maar belangrijk IJzertijdheiligdom in de Jordaanvallei @ Den Bosch
Dr. Lucas Petit Conservator Collectie Nabije Oosten, Rijksmuseum van Oudheden In 2004 en 2005 heeft een team Nederlandse en Jordaanse archeologen onder leiding van de spreker opgravingen uitgevoerd op Tell Dāmiyah. Deze ruïneheuvel, die sommigen[...]